Aвариен ремонт на уличен водопровод по бул.”Васил Левски” източно от бензиностанция OMV в гр.Хасково

Информация

ВиК Хасково уведомява своите клиенти, че поради авариен ремонт на уличен водопровод по бул.”Васил Левски” източно от бензиностанция OMV в гр.Хасково, стомана Ф377, ще бъде нарушено водоподаването на живущите в кв „Орфей“ и кв. „Любен Каравелов“, днес, 07.02.2024 г от 9:30 часа до завършване на ремонтните дейности, което се очаква да се случи в следобедните часове. Водопроводът е силно амортизиран и с изтекъл експлоатационен срок, което е причина за чести аварии и нарушаване на нормалното водоподаване на потребителите.  
След експертен анализ ВиК Хасково взе решение за реконструкция на 646 м от водопровода по бул. „Васил Левски“, за което вече има изготвен работен проект. На 19.01.2024 г. ВиК Хасково публикува инвестиционно предложение. Предвижда се подмяна на стоманения водопровод с полиетилен висока плътност с диаметър DN 355. В момента се изчаква издаване на разрешение за строеж. 
ВиК – Хасково се извинява на своите потребители от кв. „Орфей“ и кв. „Любен Каравелов“ за неудобствата в резултат на ремонтните работи на 07.02.2024 г.