Техническият екип на ВиК - Хасково спечели трето място в Деветото Национално професионално състезание по откриване на скрити течове

Информация

Техническият екип по откриване на скрити течове на ВиК - Хасково се класира трети на деветото национално професионално състезание по откриване на скрити течове, което се проведе на 11.05.2023 г в гр. Разград. Събитието се организира от Българската асоциация по водите съвместно със Съюза на ВиК операторите в България. Във форума участваха 12 отбора, представители на ВиК-дружества от страната. 
"Идеята на единственото по рода си състезание в този отрасъл е освен да се види кои технически екипи на ВиК дружества се справят най-добре в търсенето на невидими течове посредством специална апаратура, така и да се обмени опит между дружествата", каза на откриването Иван Иванов, председателят на Българската асоциация по водите. "Пред ВиК отрасъла стоят много предизвикателства, но едно от най-сериозните е намаляване на неотчетените водни количества и повишаване на ефективността на дружествата", добави Иванов. 
Скритите течове формират сериозна част от загубите на вода. Затова е важно ВиК-операторите да засилват своите екипи като умения и брой, да използват съвременните технологии за откриването на течовете и така да бъдат намалени неотчетените водни количества.
"Поздравявам колегите, които достойно представиха дружеството ни. Екипът на ВиК - Хасково е двукратен победител в състезанието и амбициите на дружеството са да повишава своите технически умения и да работи целенасочено и професионално за намаляване на неотчетените водни количества", каза инж. Божидар Желязков, управител на ВиК - Хасково.